عباداله محمدولی عضو اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا جواهر نقره و سنگ های قیمتی ایران در گفتگوی ویژه با پایگاه اطلاع رسانی بازار طلا (پله آهنی) ، به مزیت ها، نقش و تاثیر صنعت طلا و جواهر در اقتصاد کشور اشاره داشت که در بخش اول مقاله به بیان مزیت های صنعت طلا […]
عباداله محمدولی عضو اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا جواهر نقره و سنگ های قیمتی ایران در گفتگوی ویژه با پایگاه اطلاع رسانی بازار طلا (پله آهنی) ، به مزیت ها، نقش و تاثیر صنعت طلا و جواهر در اقتصاد کشور اشاره داشت که در بخش اول مقاله به بیان مزیت های صنعت طلا و جواهر پرداخته شد. در این مقاله گفتگویی در رابطه با مقایسه ابعاد حمایت ها دولتی در سایر کشورها از صنعت طلا و جواهر خواهیم داشت.
برای مطالعه بخش اول کلیک نمایید.
مقایسه حمایت های دولتی در سایر کشورها
محمدولی بیان داشت رقابت پذیری و پایداری جایی که همیشه برای ما یک ضعف بزرگ است. قبل از هر چیز باید چند سوال از خود بپرسیم، چرا صنایع ما در کشور پایدار نیست ؟ چرا کشور ترکیه در صنایع خود علی الخصوص صنعت طلا و جواهر توسعه پیدا می کند؟
عربستان سالهاست به صنعت طلا و جواهر ورود کرده است و کارخانجات بزرگی را احداث می کند. امارات نیزجدیدا ورود کرده است و چندین کارخانه برزگ در حال تاسیس دارد.
در این کشورها چه در بازارهای داخلی و چه در بازارهای صادراتی، دولت حمایت های بیشماری را از صنعت طلا و جواهر دارد.
- حمایت از اشتغالزایی
در این کشورها دولت در بخش اشتغال بهکار، برنامه حمایتی خود را اعلام می کند و برای هر میزان از اشتغال زایی، سطح خاصی از حمایت مالی را اعمال می کند و تشویق به اشتغالزایی می کند.
- معافیت های مالیاتی
در بخش مالیاتی نیز برای آن ها معافیت های مالیاتی اعمال می کند.
- وام سرمایه طلا
در کشورهایی مثل ترکیه در بحث صادراتی وقتی به بازار هدف می روند، دولت تمام قد از صادرکنندگان حمایت می کند و سرمایه طلایی را متقبل می شود.
محمدولی افزود، عربستان به کارگاهای ساخت طلا و جواهر سوبسید (یارانه) می دهد و معافیت های خیلی خوبی در این صنعت قرار داده است با اینکه آن ها سرانه درآمد بالایی دارند و طلای عیار و وزن بالا استفاده می کنند.
عراق و ترکیه برای صادرات این سرمایه طلایی را با بهره بین 1.8 الی 2 درصدی تامین می کند. برای مثال دولت 100 کیلو طلا به تولیدکننده ای که صادرات دارد می دهد و در انتهای سال 101 کیلو و 800 گرم پس می گیرد.
- رقابت پذیری
عباداله محمدولی تصریح کرد، خوب مسلما با این پشتوانه و حمایتی که دولت آن ها دارد، صادرکننده با قدرت به بازارهای دیگر ورود می کند و آن ها را تصرف می کند.
شرایط تولید کننده و صادرکننده خارجی، با تولیدکننده داخلی ما خیلی فرق دارد. برای مثال من اول باید دغدغه تامین سرمایه در گردش کارگاهم را داشته باشم و بعد دغدغه تامین سرمایه ای برای صادرات و ورود به بازار هدفم باید داشته باشم.
عضو اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا جواهر نقره و سنگ های قیمتی ایران افزود، برای همین سالهاست از دولت خواهش داشتم که به نوعی بانک طلا در کشور ایجاد شود، بیش از دهها سال است که ما درخواست حمایت دولت از تولیدکنندگان این صنعت را داریم. اگر دولت مایل به ایجاد بانک طلا نیست می تواند چند بانک عامل را به صنعت طلا و جواهر معرفی کند تا فعالینی که دارای مجوزها و شرایط قانونی و تدبیرهای مناسب در این زمینه هستند، از این بانک های عامل وام طلایی دریافت کنند تا هم بتوانند تولید داخلی خود را انجام دهند و هم بتوانند در بازارهای جهانی وارد شوند و در بازارهای رقابتی حضور پیدا کنند.
- سرمایه گذاری
کشورهای ایتالیا و ترکیه از صادرات طلا و کشورهای تالیند و هنگ کنگ از صادرات جواهر به دنیا، در سال بالای 30 الی 50 میلیارد دلار منابع ارزی وارد کشورشان می کنند.
در صورتی که آن ها به مسائل صنعت طلا و جواهر توجه دارند ولی ما متاسفانه با پرداختن به حاشیه، در این 40-50 سال گذشته در بحث عملی قدمی برای این صنعت بر نداشتیم.
ما به مراوده با رقبای خود در کشورهای دیگر نیاز داریم ولی آنچه کمبود و ضعف ما در صنعت طلا و جواهر است، حمایت های دولت در بازارهای داخلی خودمان است و به کمک دولت نیازمندیم تا بتوانیم ابتدا خود را حفظ کنیم و بعد توسعه دهیم.
محمدولی در رابطه با مزیت های این صنعت اظهار داشت، فلز طلا می تواند یک صنعت مولد برای کشور ایران باشد. ما در وحله اول به دنبال تاثیرگذاری بر منافع ملی و منافع جامعه هستیم که متقابلا منافع صنفی را به دنبال خواهد داشت. زمانی که مزیت های این صنعت را در ابعاد اجتماعی و اقتصادی در کنار یکدیگر قرار میدهیم و از بازار طلا و جواهر یاد میکنیم، اهمیت و تاثیر این صنعت مشخص می شود.