(عملکرد و چشم اندازی اقتصادی در بازارهای مالی) اقتصاد جهانی تداوم ریسک فشارهای تورمی و خروج بانکهای مرکزی از سیاستهای انبساطی پولی بر بازارهای مالی سایه انداخته است. نگرانی ها از رشد ضعیف اقتصاد جهانی تشدید شده است و شکست بانک های مرکزی در مقابله با رکود تورمی برای بازار ریسک جدی شمرده می شود. […]
(عملکرد و چشم اندازی اقتصادی در بازارهای مالی)
اقتصاد جهانی
تداوم ریسک فشارهای تورمی و خروج بانکهای مرکزی از سیاستهای انبساطی پولی بر بازارهای مالی سایه انداخته است. نگرانی ها از رشد ضعیف اقتصاد جهانی تشدید شده است و شکست بانک های مرکزی در مقابله با رکود تورمی برای بازار ریسک جدی شمرده می شود. در کنار بحران بدهی اورگراند چین، و بحران جهانی انرژی و زنجیره تامین، آمار مبتلایان به کووید-19 نیز در برخی از نقاط جهان رو به افزایش است.
شاخصهای سهام جهانی همچنان در محدوده سقف تاریخی در نوسان هستند.
تقاضا در بازار اوراق قرضه، افزایش داشته است که افت نرخ بازدهی اوراق قرضه را به دنبال دارد
کالاهای اساسی
کالاهای اساسی با کاهش قیمت فلزات گرانبها، آلومینیوم، سنگآهن و نفت خام روبرو شده است. هر انس طلای جهانی پس از رشد قیمت در اولین روز هفته، در روز سه شنبه 27.64 دلار کاهش یافت اما دیروز بخشی از آن را جبران کرد و امروز دربازار آسیا با افزایش تقاضا همراه شده است و هم اکنون در بالای سطح 1800 دلاری، در نوسان است.
بازارهای آسیایی
با نگرانی از تضعیف روند رشد اقتصادی جهان و ریسک ایجاد شده در بازار املاک و مستغلات (بحران مسکن) که ناشی از بحران بدهی شرکت اورگراند است، شاخص های سهام آسیا با سقوط همراه شده اند و بازار سهام چین منفی شده است.
درحالی که بانک مرکزی ژاپن در نشست تعیین نرخ بهره، آن را ثابت نگه داشت و تغییری در سیاستهای پولی خود اعمال نکرد، شاخص سهام ژاپن نیز به دلیل ریسک های اشاره شده، منفی است. در بازار فارکس نیز ین ژاپن تقویت شده است.
وجود ریسک بحران بدهی اورگراند، رکود تورمی جهانی، تضعیف رشد اقتصادی و بحران انرژی در کنار عدم اطمینان سرمایه گذاران خارجی و معامله گران بازار ژاپن از سیاست های پولی و عملکرد نخست وزیر جدید این کشور، بر بازار سرمایه ژاپن سایه انداخته است.
در بازارهای آسیایی، بازار سهام کره جنوبی تغییر جزئی را تجربه کرد و گزارش مالی شرکت سامسونگ که بهتر از انتظارات بازار بود به تقویت آن کمک کرده است.
بازارهای اروپا
سرمایهگذاران منتظر نشست تعیین نرخ بهره بانک مرکزی اروپا هستند. سهام شرکتهای معدنی و انرژی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص سهام Stoxx Europe 600 اروپا داشتهاند. برآوردهای رشد اقتصادی آلمان برای سال ۲۰۲۱ با تعدیل منفی، تقلیل یافتهاند و شاخص سهام دکس نیز بدترین عملکرد را در بازار سهام منطقه یورو ثبت کرد.
بازارهای آمریکا
کاخ سفید برای تصویب لایحه برنامه مالی دولت جو بایدن به ارزش تقریبی ۲ تریلیون دلار، نمایندگان دموکرات کنگره را تحت فشار گذاشته است.
بحران انرژی در فصل سرما همچنان نگران کننده است و لازم به ذکر است در بخش انرژی ذخایر زغالسنگ آمریکا به پایینترین سطح ۲۴ سال گذشته رسیده است. قیمت نفت خام سبک نیز از شروع هفته با 4.74 دلار کاهش همراه شده است.
سرمایه گذاران و معامله گران در انتظار انتشار داده های اقتصادی تولید ناخالص داخلی آمریکا هستند. شاخصهای سهام آمریکا عملکرد مبهمی دارند. در حالی که شاخصهای آتی سهام آمریکا به رشد همراه شده اند، اما شاخص سهام S&P 500 از اوجهای تاریخی خود پایین آمد اما سهام شرکت های فناوری با رشد همراه هستند که تفاوت عملکرد در دو بخش سهامی، نشان از تردید بازار نسبت به آینده است.
بازار استرالیا
سرمایهگذاران و معامله گران انتظار تغییر سیاستهای پولی استرالیا را دارند و نرخ بازدهی اوراق قرضه دولت با رشد همراه شده است.
بازار ارز دیجیتال
بیت کوین نیز پس از ثبت سقف تاریخی جدید خود در سطح 67010 دلاری، 8975.50 دلار از ارزش خود را از دست داد و همچنان در محدوده 59000 دلاری در نوسان است.