امروز شاخصهای سهام آسیایی به کمک رالی صعودی بازار سهام ژاپن و رشد سهام شرکتهای فناوری چین مثبت هستند. در عین حال قیمت نفت خام برنت هم از ۸۰ دلار عبور کرده است. نخستوزیر جدید ژاپن گفته که تغییری در مالیات بر عایدی دارایی اعمال نخواهد کرد. علاوه بر این افت ارزش ین ژاپن هم […]
امروز شاخصهای سهام آسیایی به کمک رالی صعودی بازار سهام ژاپن و رشد سهام شرکتهای فناوری چین مثبت هستند. در عین حال قیمت نفت خام برنت هم از ۸۰ دلار عبور کرده است.
نخستوزیر جدید ژاپن گفته که تغییری در مالیات بر عایدی دارایی اعمال نخواهد کرد. علاوه بر این افت ارزش ین ژاپن هم از بازار سهام این کشور حمایت کرده است. شاخص سهام هنگکنگ که نشانگر عملکرد سهام شرکتهای فناوری چینی است هم به دلیل کاهش نگرانیها از مداخله دولت چین در پلتفرمهای اینترنتی ۳ درصد جهش کرده است. روز جمعه شاخصهای سهام آمریکا در واکنش به عملکرد ضعیف شاخصهای اشتغال سقوط کردند. در حال حاضر شاخصهای آتی سهام آمریکا هم عملکرد ضعیفی دارند.
رشد سریع تورم و قیمت انرژی باعث شده تا سرمایهگذاران به این فکر کنند که بانکهای مرکزی دنیا برای مقابله با تورم به سیاستهای انقباضی روی خواهند آورد. یعنی بعد از کاهش و توقف خرید اوراق قرضه، نرخهای بهره را بالا خواهند برد. در بازار نفت خام، قیمت نفت خام سبک (WTI) به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۴ صعود کرده است. قراردادهای آتی سنگآهن در چین هم رکورد زدهاند. سیل باعث تعطیلی بسیاری از معادن شده است. در بازار فارکس، دلار آمریکا وضعیت باثباتی دارد. با این حال نرخ بازدهی اوراق خزانهداری ۱۰ ساله آمریکا بعد از صعود به بالای ۱٫۶ درصد در معاملات روز جمعه، اندکی افت کرده است. امروز بازارهای آمریکا تعطیل هستند و به همین دلیل اوراق خزانهداری معامله نخواهند شد.
در بازارهای سهام، سرمایهگذاران منتظر گزارشهای مالی فصل سوم سال ۲۰۲۱ شرکتهای سهامی هستند. در عین حال نیمنگاهی هم به چشمانداز آتی سیاستهای پولی بانکهای مرکزی بزرگ دنیا دارند. به طور مثال در انگلستان، مقامات بانک مرکزی از افزایش نرخ بهره در آینده نزدیک حرف زدهاند. بانک مرکزی انگلستان برای مقابله با تورم میخواهد نرخ بهره را بالا ببرد. پوند انگلستان در واکنش به این خبر تقویت شده است.