بعد از نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا، شاخص دلار به بالاترین سطح ماهانه خود در سطح ۹۳.۵۲۴ واحدی و انس جهانی طلا نیز به پایین ترین سطح ماهانه خود در سطح ۱۷۳۷.۵۳ دلاری رسید. در هفته گذشته بانک مرکزی آمریکا نحوه خروج از سیاستهای انبساطی را اعلام کرد و احتمالا فدرال رزرو به […]
بعد از نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا، شاخص دلار به بالاترین سطح ماهانه خود در سطح ۹۳.۵۲۴ واحدی و انس جهانی طلا نیز به پایین ترین سطح ماهانه خود در سطح ۱۷۳۷.۵۳ دلاری رسید. در هفته گذشته بانک مرکزی آمریکا نحوه خروج از سیاستهای انبساطی را اعلام کرد و احتمالا فدرال رزرو به عنوان اولین اقدام خروج از سیاست های انبساطی، حجم خرید اوراق قرضه را در ماه نوامبر کاهش خواهد داد.
طبق برآوردهای بانک مرکزی آمریکا بازار انتظار افزایش نرخ بهره در دسامبر ۲۰۲۲ را دارد و شاید در سال ۲۰۲۳ نرخ بهره به محدوده ۱ درصد افزایش پیدا کند. همانطور که در تحلیل فاندامنتال هفته گذشته 28 شهریور اشاره داشتیم، تمایلات فدرال رزرو در اعمال تغییر در سیاستهای پولی انتظار معامله گران را بر افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه، تقویت دلار و تضعیف انس جهانی طلا هدایت کرده است.
نشست بعدی نرخ بهره فدرال رزرو ۱۲ آبان (۳ نوامبر) خواهد بود و فدرال رزرو برای تغییر سیاستهای پولی آماده میشود و عملکرد شاخصهای اقتصادی عامل تنظیم سرعت در تغییرات سیاست های پولی هستند. لذا توجه معامله گران در هفته جاری بر داده های اقتصادی آمریکا است. مقامات فدرال رزرو انتظار دارند که رشد تورم در سال ۲۰۲۱ سریعتر از پیشبینی های قبلی باشد و در هفته جاری انتشار گزارش شاخص مصرف شخصی (PCE) که معیاری برای اندازه گیری تورم است، در کنار گزارش شاخص اطمینان مصرف کنندگان آمریکایی و شاخص سفارشات کالاهای بادوام میتوانند از عوامل تحریک فدرال رزرو برای خروج زودهنگام از سیاستهای انبساطی و تضعیف انس طلا باشند.
اما در پایان هفته گزارش شاخص بخش تولیدی ISM اعلام می شود (که گزارشی است از مدیران خرید بیش از ۲۵۰ کمپانی صنعتی در ۲۱ صنعت مختلف در ۵۰ ایالت آمریکا)، و اگر ضعیف تر از پیشبینیهای بازار باشد، منجر به فشار بر دلار و تقویت انس طلا خواهد شد چرا که فدرال رزرو پیش تر هشدار داده است که وضعیت اشتغال و بازار کار چندان مطلوب نیست.